درباره مدیر سایت geofars
در سالهای نوجوانی کوهنوردی را به عنوان یک ورزش استقامتی انتخاب کردم و از سال 1361 به هیات کوهنوردی استان فارس پیوستم. اولین کوهنوردی تحت نظر مربی گرانقدر (حمید اخگر) در کوه دراک از مسیر بیدقنبری آغاز شد و جرقه علاقهمندی به کروکی و ترسیم زده شد. طی سالهای متمادی از سال 1369 به طراحی گرافیک در زمینه چاپ و تبلیغات پرداختم و آشنایی من ابتدا با نرمافزارهای طراحی با corel draw و سپس freehand و در سالهای بعد photoshop و illustrator و indesign شروع شد. تسلط بر این نرمافزارها و روحیه کوهنوردی و عکاسی منتهی به انجام چند پروژه نقشه گردشگری در سالهای 1388 و 1389 گردید. اما انجام این نقشهها با نرمافزارهای گرافیک مشکل و سخت بود، تا اینکه با یادگیری نرمافزار arcgis ارتباط بین نرمافزارهای نقشه و گرافیک برقرار کردم . حس یادگیری بیشتر مرا به سمت gis و کارتوگرافی نقشه کشاند و به تدریج نرمافزارهای Qgis – global mapper – landserf – saga gis -microdem را یاد گرفتم و تسلط بر دو موضوع گرافیک و نقشه و علاقه شخصی باعث شد تا حدود 10 سال از وقتم را صرف بهینه سازی نقشههای استان فارس و حتی تهیه نقشه از بخشهایی از شهر شیراز کنم.
اخذ سفارش از برخی سازمانهای دولتی، توسعه و گسترش فعالیتهای مرا در پی داشت . منجمله تهیه نقشه مراکز شهرستانها و شهرستانهای استان برای دانشگاه علوم پزشکی شیراز که برای اولین بار به صورت میدانی توسط شخص حقیقی هر مرکز شهرستان معابر و اماکن آن پیادهسازی و جیپیاس زده شد! این حس که برخی امور همیشه تصور میشد در انحصار سازمانی خاص باید باشد یا توسط سایر اشخاص امکانپذیر نیست انگیزه و قدرت بیشتری در من پدید آورد. همین موضوع باعث شد تا با بررسی سایر سایتها یا سازمانها متوجه نواقص و کمبودهایی در حیطه نقشه و اطلاعات مکانی شوم. متاسفانه حتی در وبسایت سازمانها و حتی استانداریها هیچگونه اطلاعات بروز و یا نقشه دقیقی ندیدم! از این رو چالشهای پیش رو را کنار زده و تصمیم به تهیه نقشههایی از سراسر ایران گرفتم که اولین مرحله آن تقسیمات سیاسی استانها بود.
نقشه استان فارس را با جدیت و مطابق تقسیمات سیاسی واقعی و مصوب شده پیادهسازی کردم و هر شهرستان را به صورت مجزا برای استفاده هموطنان در سایت قرار دادم، حتی متوجه نواقص بسیاری در تقسیمات سیاسی شدم که از طریق مراجع ذیربط اطلاعرسانی کردم. با راهاندازی این وبسایت و همچنین وبسایت mapart.ir سعی دارم تا گامی کوچک برای رفع کمبودهای مورد اشاره در زمینه دادههای مکانی و نقشه برداشته باشم. اکنون زمان آن رسیده تا بومی سازی و تهیه زیرساختهای مکانی در کشور تهیه شود، اغلب اپلیکیشنها و یا سامانهها متاسفانه بر بستر سرورهای نقشه خارجی مانند google یا osm راهاندازی میشوند! مشکلات عدیده در استفاده از این سامانهها به خصوص در سرویس اسنپ آشکار است و حتی قادر به راهاندازی یک سرویس نقشه بومی نیستیم چون زیرساخت بومی نداریم اما اکنون این زیرساخت از استان فارس را چند سالی است که من آغاز کردهام و برای اتمام آن لحظهای درنگ نخواهم کرد .
